UItgeest
+31 651087830

Wat is Cryptocurrency?

Het ontstaan van Cryptocurrency.

Cryptocurrency is ontstaan toen een persoon onder de naam ‘Pseudoniem Satoshi Nakamoto’ de Bitcoin lanceerde. De intentie van deze geweldige uitvinding was om een ‘peer to peer’ betaalmiddel te maken wat ons ‘normale’ geld zou vervangen. Ook wou Satoshi Nakamoto het dubbel uitgeven van geld onmogelijk maken. Dit heeft hij gedaan door het systeem decentraal te maken. Doormiddel van het blockchain netwerk is dit mogelijk gemaakt (zie pagina ‘Het Blockchain Netwerk‘). Omdat het een peer to peer systeem is zijn er ook geen derde partijen meer nodig zoals banken die het geld voor jou naar iemand anders sturen.

Wat is Cryptocurrency?

Cryptocurrency een digitale munt waarmee je via het blockchain netwerk kan betalen. Tegenwoordig kan er veel meer met deze digitale munten gedaan worden. Munten zoals ‘NXT’ bevat niet alleen de mogelijkheid om er mee te betalen, maar het bevat ook een asset exchange module, Smart Contracts, een marktplaats, een berichten systeem. Bekijk de pagina ‘Wat kan ik met Cryptocurrency?‘ voor meer informatie.
De benoeming ‘Cryptocurrency’ is afgeleid van het woord Cryptography, ook wel geheimschrift genoemd. Dit is gericht op technieken voor het verbergen of versleutelen van te verzenden informatie, zodat iemand die geen toegang heeft tot het kanaal (doormiddel van een digitale sleutel) waarop dit verzonden wordt, onmogelijk erachter kan komen wat voor informatie is verzonden.

U kunt Cryptocurrency vergelijken met briefgeld. Als u naar de achterkant kijkt van uw briefgeld ziet u dat daar een serienummer op staat. Hierin is een code verwerkt. In deze code zit onder andere informatie over de herkomst van het biljet. Dus het fysieke briefgeld van nu, heeft ook een ingebouwde code. Zo kunnen deze biljetten herkent worden. Cryptocurrency is dus te vergelijken met briefgeld, alleen is het fysieke gedeelte weggelaten.

%d bloggers liken dit: