UItgeest
+31 651087830

Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een vorm van digitaal geld waarmee u kunt betalen net zoals u dat nu met euro’s doet. Met bitcoins heeft u geen derde partij zoals een bank nodig om geld naar elkaar te versturen of goederen te kopen. De bitcoin is de eerste Cryptocurrency die op de markt is gekomen. Het doel van de bitcoin was om een ‘Peer-to-Peer Electronic Cash System’ te ontwikkelen waar het dubbel uitgeven van geld onmogelijk is.

Hoe is de Bitcoin ontstaan?

De mysterieuze persoon achter de bitcoin met de naam Pseudoniem Satoshi Nakamoto is nog steeds niet bekend. In 2008 lanceerde Satoshi Nakamoto de bitcoin met een daarbij behorende whitepaper:

 De voordelen van Bitcoin.

– Peer-to-Peer systeem. Dit houd in dan er geen derde partijen meer nodig zijn. Voorbeeld: peer 1 (jan) verstuurd geld naar peer 2 (piet).
– Transactietijden zijn direct. U hoeft niet meer te 2 dagen te wachten voor uw transacties.
– Anonimiteit.
– Onafhankelijk van regeringen, landen, censuur of restricties.
– Wereldwijd bruikbaar.
– Lage transactiekosten
– Er is een beperkt aantal bitcoins (21 miljoen).

Hoe worden Bitcoins gemaakt?

Doormiddel van ‘minen’ ontstaan er bitcoins. Dit word gedaan op het bitcoin netwerk zelf. Minen word gedaan doormiddel van computers die rekenformules oplossen en bitcoin transacties te verifiëren en op te slaan. Het is een soort loterij. Elke 10 minuten is er iemand die 12,5 bitcoins wint en dit word elke 10 minuten overnieuw gedaan. Zo worden de bitcoins gelijkmatig verdeelt. Het oplossen van die rekenformules word steeds moeilijker en het minen van bitcoins steeds langzamer gaan. Totaal zijn er 21 miljoen bitcoins die gemined kunnen worden. Het nadeel van het minen van bitcoins is dat het enorm veel stroom kost.

%d bloggers liken dit: